Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Δίκες Ανηλίκων

Περίπτωση 1η.

Τον Αύγουστο Ξεκίνησε στην στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο η πρώτη δίκη παιδιού για «εγκλήματα πολέμου» από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατηγορούμενος είναι ο Ομαρ Χαντρ, που συνελήφθη όταν ήταν 15 ετών.


Ο 23χρονος σήμερα Ομαρ Χαντρ κατηγορείται ότι έριξε μία χειροβομβίδα που σκότωσε έναν αμερικανό στρατιώτη τον Ιούλιο του 2002 στο Κοστ του Αφγανιστάν. Ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

«Το ψήφισμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ξεκαθαρίζει ότι κανείς κάτω των 18 ετών δεν θα δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και οι εισαγγελείς σε άλλα διεθνή δικαστήρια το χρησιμοποίησαν για να μην διώξουν ποινικά παιδιά. Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κανένα παιδί δεν έχει διωχθεί ποινικά για εγκλήματα πολέμου», υπογράμμισε η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τα παιδιά σε ένοπλες συγκρούσεις Ράντικα Κουμαρασουάμι.


Περίπτωση 2η

Μια μικρούλα Νεουορκέζα όχι μόνο κάθισε στο σκαμνί για φόνο αλλά κινδυνεύει να καταδικαστεί καθώς όταν ήταν 4 ετών και 9 μηνών χτύπησε με το ποδήλατό της ηλικιωμένη που πέθανε τρεις μήνες αργότερα.
Το απίστευτο περιστατικό έγινε σε δρόμο της Νέας Υόρκης όταν η μικρή Τζούλιετ Μπράιτμαν και ο φίλος της Τζέικομπ Κον έκαναν αγώνα με τα ποδήλατα στο πεζοδρόμιο μπροστά στις μητέρες τους, που τα συνόδευαν.


 Η Τζούλιετ με το ποδήλατό της όμως έπεσε πάνω στην 87χρονη Κλερ Μένα και της προκάλεσε σοβαρά τραύματα που οδήγησαν στο θάνατό της. Ο γιος της γυναίκας μήνυσε τα παιδιά υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν αμελή στο χειρισμό του ποδηλάτου τους και το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό καθώς όταν έγινε το περιστατικό ήταν πάνω από τεσσάρων χρονών. Σύμφωνα με τον νόμο της πολιτείας ωστόσο η εξάχρονη σήμερα Τζούλιετ μπορεί να διωχθεί κανονικά, γιατί μόνο όταν ένα παιδί είναι κάτω από 4 δεν μπορεί να του καταλογιστεί αμέλεια.

Το δικαστήριο έκρινε ακόμη ότι ο δικηγόρος της δεν προσκόμισε στοιχεία που να δείχνουν ότι το παιδί υστερούσε σε ωριμότητα ή σε εφυία, συνεπώς καταλάβαινε τις συνέπειες του να πέφτουμε με το ποδήλατο πάνω σε έναν άνθρωπο.

Στην περίπτωση της μικρή Τζούλιετ Μπράιτμαν φαίνετε να μην παρενέβη κανείς.
Αναμένουμε και την πρώτη δίκη ζώου, κατά τα Μεσαιωνικά πρότυπα, και τον ξεσηκωμό των φιλοζωικών οργανώσεων.

ΠΗΓΕΣ: The BEST news - TVXS       ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ   -   Otherside

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου