Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Διαζευγμένες Μητέρες ή …παραμάνες;
"...είναι ανάγκη οι ίδιες οι μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους. Γιατί και στοργικότερα και με φροντίδα περισσότερη θα τα περιποιηθούν αυτές που φυσικό είναι από μέσα τους, και από την κοιλιά που λέει ο λόγος, να αγαπάνε τα παιδιά τους. Αντίθετα, οι παραμάνες και οι νταντάδες την αγάπη τους την έχουν προσποιητή και ψεύτικη, γιατί είναι αγάπη για μισθό και μόνο. Και το δείχνει άλλωστε και η φύση ότι πρέπει οι μητέρες στα παιδιά που έχουν γεννήσει να δίνουν για τροφή γάλα. Kι η πρόνοια επίσης είναι σοφό πράγμα. Έβαλε διπλούς μαστούς στις γυναίκες, ώστε και αν ακόμα δίδυμα γεννήσουν να 'χουν διπλές τις πηγές που θα τα τρέφουν. Αλλά και ανεξάρτητα από αυτά η συμπάθεια θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη κι η αγάπη τους πιο θερμή για τα παιδιά τους..."  
"Περί Παίδων αγωγής" - Πλούταρχος


Η σύγχρονη Ελλάδα μετέτρεψε, δικαστικά, τις διαζευγμένες μητέρες σε παραμάνες. Η με στοργή φροντίδα που παρέχει  ο γονιός στο παιδί του χάθηκε, και είναι πλέον  ( η φροντίδα)  «αποτιμητή σε χρήμα».
Πρωτοδίκης που δέχθηκε ένσταση γονέα* για το ανήθικο της επί πληρωμής  παροχής φροντίδας στο παιδί του απήντησε στην απόφασή του «έτσι είθισται»!!!
* ( Γράφω «γονιός» για να συμπεριλάβω και τις σπανιότατες περιπτώσεις που η επιμέλεια του παιδιού-ων έχει δοθεί σε  πατέρα ! )
Παραδείγματα από δικαστικές αποφάσεις.

1710-2005 ΜΠρΑθ
Κατά το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται για τη διατροφή τους συμμετέχει και η ενάγουσα µε το ως άνω εισόδημά της και την προσφορά της προσωπικής της εργασίας και απασχόλησης για την περιποίηση και φροντίδα τους, η οποία αποτιμάται σε χρήμα ,

Διατροφή ενηλίκου.
Εκείνος από τους γονείς που έχει την επιμέλεια του ανηλίκου μπορεί να συνυπολογίσει ο,τιδήποτε συνδέεται με την πραγματική διάθεση χρημάτων για τις ανάγκες του τέκνου, καθώς και την προσφορά προσωπικών υπηρεσιών για την περιποίηση και φροντίδα του, που είναι αποτιμητές σε χρήμα και άλλες παροχές σε είδος, που συνδέονται με τη συνοίκηση, η αποτίμηση των οποίων μπορεί να συνυπολογισθεί στην υποχρέωση του για τη διατροφή του τέκνου.

725-2010 ΜοΠρΑθ.
Κατά τα υπόλοιπα ποσά. που απαιτούνται για τη διατροφή των ανηλίκων συμμετέχει και η ενάγουσα με το ως άνω εισόδημά της και την προσφορά της προσωπικής της εργασίας και απασχόλησης για την περιποίηση και φροντίδα τους, η οποία είναι αποτιμητή σε χρήμα.

ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ   231/2009  
Στο εν λόγω ποσό συνυπολογίζεται και η προσφορά της προσωπικής εργασίας και απασχόλησης της αιτούσας για την περιποίηση και φροντίδα του, η οποία είναι αποτιμητή σε χρήμα.

759/2006 
Στο εν λόγω ποσό συνυπολογίζεται και η προσφορά της προσωπικής εργασίας και απασχόλησης της αιτούσας για την περιποίηση και φροντίδα του, η οποία είναι αποτιμητή σε χρήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου