Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Έλληνας γιατρός στη Γενεύη χειρούργησε δωρεάν 11.000 άπορα παιδιά !"Προέρχομαι από θρησκευτική οικογένεια και είμαι βαθιά πιστός", λέει ο ίδιος

Ο Έλληνας γιατρός Αυξέντιος Καλαγκός, διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης, τα τελευταία 12 χρόνια χειρούργησε 11.000 άπορα παιδιά!!!
Βασικός του σκοπός, όπως λέει ο ίδιος, "δεν είναι τα.... χρήματα, αλλά τα έργα. Ποτέ να μη γυρνάς την πλάτη στις ανάγκες των άλλων".

Και προσθέτει: "Όταν ήμουνα μικρός, μ' έστελνε ο πατέρας μου να του πάρω εφημερίδα. Μια μέρα, είδα σε πρωτοσέλιδο το μεγάλο γεγονός της πρώτης μεταμόσχευσης καρδιάς,
που έκανε ο Μπάρναντ, στη νότια Αφρική. Λέω, τότε, του πατέρα μου: Όταν μεγαλώσω, θα γίνω χειρουργός, όπως αυτός. Βέβαια αυτό ήταν η έκφραση του εντυπωσιασμού κι ένα παιδικό όνειρο.

Μεγαλώνοντας, όμως, δεν αποχωρίστηκα αυτό το όνειρο. Ακόμη ο μεγάλος αυτός επιστήμονας δεν διστάζει να μιλήσει, πολύ απλά και αυθόρμητα, για την πίστη του στον Θεό και για τις αξίες, στις οποίες δίνει προτεραιότητα.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου