I. Σύμφωνα με τα Αρθρα 907,908,910 του Κ.Πο.Δικ η διατροφή των τέκνων είναι προσωρινά εκτελεστή ενώ η επικοινωνία με τον πατέρα όχι, που σημαίνει ότι ο πατέρας μπορεί να κάνει και 5 χρόνια να δεί τα τέκνα του μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. (Εκτός άμα βρείς κανα διχίλιαρο για επιπλέον ασφαλιστικά)
Απο την άλλη οι αποφάσεις διατροφών που βαρύνουν μόνο τους πατεράδες είναι απαιτητές απο την επόμενη μέρα της δημοσίευσης της πρωτόδικης απόφασης και αποτελεί ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ η μή καταβολής τους.
!!. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 1520 ΑΚ, ο γονέας με τον οποίο δεν διαμένει το τέκνο διατηρεί δικαίωμα προσωπικής επικοινωνίας. Δικαιούχος επικοινωνίας είναι εκείνος ο γονέας ο οποίος δεν διαμένει με το τέκνο του: άρα αφορά τόσο το γονέα ο οποίος δεν ασκεί καμία έκφανση της επιμέλειας, όσο και εκείνον ο οποίος ασκεί μόνο κάποιες εκφάνσεις της επιμέλειας, πλην όμως όχι αυτή με τη μεγαλύτερη πρακτική σημασία, εκείνη του προσδιορισμού του τόπου διαμονής του τέκνου (για την έννοια και το περιεχόμενο της επιμέλειας βλ. σημείωμα με τίτλο «Τα κριτήρια ανάθεσης επιμέλειας τέκνου όπως τίθενται από τη νεότερη νομολογία του Αρείου Πάγου»)
Αυτά βέβαια είναι η θεωρία, στην πράξη συμβαίνει αυτό:
ΕΔΔΑ απόφ. της 16.6.2016 (προσφυγή αρ. 74758/11) ΕφΑΔ 2016,785
Παραβίαση της θετικής υποχρέωσης του Κράτους να διασφαλίσει την αποτελεσματική άσκηση του δικαιώματος επικοινωνίας του πατέρα σε χρονικά διαστήματα τέτοια, ώστε τα παιδιά του να μην απομακρυνθούν τελείως απ’ αυτόν υπό την εχθρική επίδραση της μητέρας.
Αδυναμία εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου που καθορίζει το δικαίωμα επικοινωνίας. Απουσία αποτελεσματικής προσφυγής για να παραπονεθεί ο πατέρας για την ανεπαρκή προστασία, από τις κρατικές διαδικασίες, του δικαιώματός του, που απορρέει από το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ. Οι ελληνικές Αρχές απέτυχαν στην υποχρέωσή τους να λάβουν μέτρα γρήγορα και πρακτικά, προκειμένου να ωθήσουν τους ενδιαφερόμενους σε μια καλύτερη συνεργασία, έχοντας υπόψη και το υπέρτατο συμφέρον των παιδιών να μην επιτραπεί μια προοδευτική διάλυση ή και διάρρηξη των σχέσεών τους με τον πατέρα τους. Καταδίκη της Ελλάδας.
...................................................................................................
Τιμωρηθήκαμε απο το Ευρωπαικό δικαστήριο επι εποχής ΣΥΡΙΖΑ για παραβίαση της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Σε προσφυγή στον ΟΗΕ η Ελλάδα έλαβε αυστηρή σύσταση για παραβίαση του άρθρου 18 της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
Και ακόμα και σήμερα 4 χρόνια μετά η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία αλλάζει τους υπουργούς δικαιοσύνης και τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές σαν τα πουκάμισα επιμένει με απύθμενο θράσος να εγκληματεί κατα του Ελληνικού Λαού.
ΠΗΓΗ