Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βρετανία: Νόμιμη η γέννηση παιδιών με τρεις γονείς!


Πότε επιτρέπεται κάτι τέτοιο και πού πιστεύουν οι Βρετανοί ότι θα ωφελήσει !

 


Μπορεί ο κοινός νους να δυσκολεύεται να συλλάβει εκ πρώτης τι ακριβώς σημαίνει αυτό, όμως ουσιαστικά πρόκειται για μία «ιατρική επανάσταση» με σκοπό να περιορίσει τις γεννήσεις παιδιών με γενετικά προβλήματα.

Όπως αναφέρεται σχετικά, πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιεί DNA που έχει δωρηθεί για το σκοπό αυτό, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος συγκεκριμένων γενετικών ανωμαλιών, που περνούν από τους γονείς στο παιδί.
Η πρόταση εγκρίθηκε με ψήφους 382 υπέρ έναντι 128 κατά και θα πρέπει να επικυρωθεί στις 23 Φεβρουαρίου και από τη Βουλή των Λόρδων, κάτι που θεωρείται απλή τυπικότητα..

Για την ακρίβεια, τα παιδιά που θα γεννηθούν με τη χρήση αυτής της μεθόδου θα οφείλουν μόνο το 1% του DNA τους στον «τρίτο» γονέα, καθώς ο δότης παρέχει μόνο τα δικά του μιτοχόνδρια στην ένωση. Οι ασθένειες που προέρχονται από παθήσεις των μιτοχονδρίων είναι συνήθως απειλητικές ακόμα και για τη ζωή του βρέφους, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 4.000 παιδιά γεννιούνται με τέτοια προβλήματα ετησίως, μόνο στις ΗΠΑ.

Η τεχνική την οποία ενέκριναν οι βρετανοί βουλευτές και η οποία αναπτύχθηκε από βρετανούς ερευνητές, συνίσταται στο εξής: Μιτοχόνδρια από μία υγιή γυναίκα δότη συνδυάζονται με το DNA δύο γονέων σε μία γονιμοποίηση που γίνεται σε χημικό περιβάλλον. Για την ακρίβεια, γονιμοποιούνται με το σπέρμα του πατέρα και τα δύο ωάρια, της μητέρας και της δότριας. Στην συνέχεια, οι γενετικές πληροφορίες των δύο γονέων «μεταγγίζονται» σε εκείνο της δότριας, από το οποίο κρατούνται μόνο τα μιτοχόνδρια.

Η μέθοδος αυτή είναι ακόμη σε ερευνητικό στάδιο στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο να βοηθηθούν άνθρωποι που είναι φορείς κληρονομικών νόσων, ανίατων καταστάσεων που κληρονομούνται από τη μητέρα στο παιδί και αφορούν ένα στα 6.500 παιδιά παγκοσμίως.

Οι επικριτές της μεθόδου υποστηρίζουν ότι αυτή συνιστά ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία "προσχεδιασμένων" μωρών.

3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΑΝΩ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΩΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΥΠΕΡΓΟΝΕΙΣ ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΝΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΣΚΕΛΗ ΣΕ ΕΝΑ

    "ΠΕΡΣΕΥΣ"

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00010 ] [ 2011.02.14 00:00 ]

    Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΓΑΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑ ~ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΔΟΥΛΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ ~ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    http://perseus.pa-sy-a.gr/2011/02/14/00-00/pa-sy-a_perseus_2011-02-14_00-00.htm#plohgos_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03332 ] [ 2015.02.09 00:00 ]

    ΣΕ VIDEO ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΠΑΙΔΟΘΕΣΙΑ και ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ" ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΘΕΜΙΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ Λ.Ο.Α.Τ. - L.G.B.T. : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

    http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2015/02/09/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2015-02-09_00-00.htm#plohgos_03

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΟΔΥΣΣΕΥΣ"

    ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00029 ] [ 2015.02.11 00:00 ]

    ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΜΦΙΓΟΝΙΚΗΣ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΥΛΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΜΜΕ) ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΙΤΛΟ: "ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΜΟΝΙΜΗ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ!"

    http://odysseus.pa-sy-a.gr/2015/02/11/00-00/pa-sy-a_odysseus_2015-02-11_00-00.htm#plohgos_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή