Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Μάλλον ο πατέρας της χρονιάς!


 
Κάθε μέρα διανύει 10 μίλια κουβαλώντας τον ανάπηρο γιο του στην πλάτη.

Ο 40 ετών Yu Xukang μεγαλώνει μόνος τον μόλις 12 ετών γιο του σε ένα...
απομακρυσμένο χωρίο της επαρχίας Σιτσουάν στην Κίνα.
 Οι εικόνες που βλέπετε δεν είναι κάποιο παιχνίδι μεταξύ πατέρα και γιου αλλά η αναγκαία ρουτίνα τους.
O μικρός Xiao γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας που του έχει προκαλέσει σοβαρή αναπηρία. Παραμένει ένα έξυπνο και χαμογελαστό παιδί που χάρη στον πατέρα του κάθε μέρα μπορεί και πάει στο ειδικό σχολείο.

Φορτωμένος με ένα καλάθι στο οποίο μέσα βρίσκεται το αγαπημένο του παιδί, ο Yu διανύει με τα πόδια κάθε πρωί 5 μίλια. Μόλις τον αφήσει στην αίθουσα του σχολείου Fengxi, επιστρέφει στη δουλειά του για να επαναλάβει την ίδια διαδρομή και την ίδια διαδικασία μερικές ώρες αργότερα.

Ο ίδιος λέει πως ο γιος του είναι πανέξυπνος και δεν θα μπορούσε να του στερήσει τίποτα. Όταν τελικά κατάφερε να βρει το μοναδικό σχολείο που θα δεχόταν τον μικρό ήξερε πως σχολικό ή μέσα μεταφοράς δεν υπήρχαν οπότε αποφάσισε πως ο ίδιος θα εξασφάλιζε την μεταφορά του με όποιον τρόπο μπορούσε.

Από την μέρα που ο Xiao ξεκίνησε σχολείο υπολογίζεται πως ο πατέρας αυτός έχει διανύσει πάνω από 16.000 μίλια κουβαλώντας στην πλάτη του το παιδί του. Η ιστορία τους πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε από τοπικά μέσα και αμέσως κυβερνητικοί φορείς δεσμεύτηκαν να ενοικιάσουν στον πατέρα σπίτι για να μην πηγαινοέρχεται.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου