Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΟΟΣΑ: ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας


Πεντακόσιες χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat (2010), υπολογίζεται στο 23%.
 Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, ανασφάλεια σίτισης, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα. 

«Η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς...Ελληνοπαίδων σήμερα θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες» επισημαίνει ο παιδίατρος -σύμβουλος γαλουχίας Στέλιος Παπαβέντσης σε ανακοίνωσή του με θέμα «Οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή» στο 10ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερη ανησυχία για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην παιδική διατροφή αλλά και για τις μελλοντικές συνέπειές της εξέφρασε η παιδογαστρεντερολόγος και υπεύθυνη του εργαστηρίου κλινικής διατροφής του ΑΤΕΙ-Θ, Θωμαή Καραγκιόζογλου.

Τα δεδομένα από προηγούμενες περιόδους κρίσης και πείνας δείχνουν ότι άτομα που εκείνη την εποχή ήταν σε εμβρυική ή βρεφική ηλικία πλήρωσαν το τίμημα της κρίσης με αυξημένη εμφάνιση παχυσαρκίας, μεταβολικού συνδρόμου και καρδιοπαθειών.
Η πρόταση της κ. Καραγκιόζογλου για την αποφυγή των επιπτώσεων της οφειλόμενης στην κρίση κακής παιδικής διατροφής στην ενήλικη ζωή είναι η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής.

ΠΗΓΗΚαβάλα:
Υποσιτίζονται πολλά παιδιά σε δημοτικά σχολεία σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης


Περισσότερα από 300 παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης υποσιτίζονται σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής που διενήργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος τόνισε ότι η καταγραφή ξεκίνησε πέρυσι, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, και συνεχίστηκε φέτος όπου το πρόβλημα παρουσιάζει όξυνση καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών που έρχονται στα σχολεία υποσιτιζόμενα.

Περισσότερα =>  


"Έκρηξη υποσιτισμού στο Βόλο"ΣΟΚ από Unicef:
Στην Ελλάδα 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειαςΜε αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα του Επισιτισμού που είναι σήμερα αλλά και την Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας που είναι αύριο 17 Οκτωβρίου, η Unicef αναδεικνύει  τα καταστροφικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στην καθημέρινότητα των μικρών Ελληνόπουλων…

Χαρακτηριστικό είναι πως περισσότερα από 439.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Επίσης το 37,1% και το 18,4% των φτωχών παιδιών, διαβιούν σε νοικοκυριά που δηλώνουν αντίστοιχα αδυναμία ικανοποιητικής θέρμανσης και ελλείψεις βασικών ανέσεων στο νοικοκυριό.

Περισσότερα =>Τί τρέχει με τους Έλληνες; (Σχολική Ψυχολόγος)  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου