Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Πατέρας ή δότης;Έχουν τα παιδιά δικαίωμα να γνωρίζουν τον βιολογικό τους δότη;
Έχουν δικαίωμα οι δότες να πουλούν μαζί με το γενετικό τους υλικό  και την ευθύνη ανατροφής ενός (!;) παιδιού;
Τράπεζες Σπέρματος – Ωαρίων, Εμπορία γενετικού υλικού,  ή μήπως σύγχρονο δουλεμπόριο;Τα παιδιά που γεννήθηκαν με σπέρμα άγνωστου δότη, απαιτούν τώρα να μάθουν ποιοι είναι οι βιολογικοί τους πατέρες.
Στο Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο κάνουν έκκληση μία γυναίκα και ένα παιδί το οποίο εκπροσωπείται από τη μητέρα του, ώστε να μάθουν ποιοι είναι οι βιολογικοί τους πατέρες.

Και οι δύο εκπροσωπούνται νομικά από την Monica Carss-Frisk, η οποία δήλωσε εκ μέρους τους πως μια τέτοια πληροφορία θα σώσει τους πελάτες της από τα αισθήματα θυμού και απογοήτευσης που τώρα αισθάνονται.

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το θέμα ώστε να αποφασίσει αν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι που τώρα προστατεύουν την ταυτότητα του δότη σπέρματος.

Σύμφωνα με σχετικό νόμο του 1990, τα παιδιά δικαιούνται να μάθουν το ύψος, το χρώμα των μαλλιών και την φυλή του δότη τους όταν φτάσουν τα 18 τους χρόνια.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους που ασχολούνται με την υπόθεση, πρέπει να βρεθεί μια νομική χρυσή τομή μεταξύ του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή του δότη και του δικαιώματος στη γνώση από τη μεριά του παιδιού.

Έχουν τα παιδιά δικαίωμα να γνωρίζουν τον βιολογικό τους πατέρα – δότη.
Έχουν δικαίωμα οι άνδρες να πουλούν μαζί με το σπέρμα τους και την ευθύνη ανατροφής ενός παιδιού.

Διαβάστε επίσης !
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου