Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Μάνος Πίντζης: «Την ώρα που έφευγα κάθισαν τα παιδιά μου μπροστά στην πόρτα κι εγώ έπρεπε να τα κάνω πέρα…»


Ο Μάνος Πίντζης ήταν καλεσμένος στο late night - 05.12.2017
και μίλησε και για το διαζύγιό του.





Περιέγραψε καταστάσεις και συναισθήματα που τραυματίζουν παιδιά και πατεράδες,
"χάριν" της Μητριαρχικής πρακτικής των Ελληνικών δικαστηρίων, που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες.  


"Απολαύστε" το απόσπασμα της συνέντευξης. 




Η περιγραφή που συγκλονίζει...

Ο Μάνος Πίντζης συζήτησε με τον Γιώργο Λιάγκα και για τη δύσκολη περίοδο που βίωσε μετά το διαζύγιό του. Η περιγραφή του ηθοποιού συγκλόνισε:

«Τον πρώτο καιρό δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Έφυγα εγώ από το σπίτι. Δύσκολα για μένα. Καθόμουν στο δωμάτιο και έλεγα, η μία λύση είναι το ποτό, η άλλη είναι να δημιουργήσω για να κάνω και καλό στα παιδιά μου. Την άλλη μέρα είχα συμβόλαια με πρακτορεία. Γύρισα όλη την Ευρώπη και δούλευα σε μεγάλες καμπάνιες.

Δεν ήθελα πραγματικά να χωρίσω. Το χειρότερο πράγμα που μου έχει συμβεί είναι να πάω να δω τα παιδιά μου σπίτι και την ώρα που πάω να φύγω να κάθονται τα πιτσιρίκια μπροστά στην πόρτα κι εγώ να πρέπει να ανοίξω την πόρτα και να τα κάνω πέρα. Μαχαίρι στην καρδιά που σε σφάζει»!



ΠΗΓΗ 


Υ.Σ
Το θέμα της επιμέλειας των παιδιών έχει παγιωθεί, σαν πρακτική, εδώ και δεκαετίες από την  Ελληνική δικαιοσύνη. Και ενώ οι διαζευγμένοι γονείς προσφεύγουν στα δικαστήρια, για να κριθεί η επιμέλεια των παιδιών τους, κατά το "συμφέρον των παιδιών" *  , δεν γνωρίζουν ότι αυτό είναι από καιρό προαποφασισμένο!

Αυτό αποδεικνύει η σπανιότατη  ανάθεση επιμέλειας στον πατέρα, και μας το εξήγησε σε συνέντευξη ( ερωτηθείς για το θέμα ) η κ. Δώρα Κατσιβαρδάκου  (ειδικός στα ανθρώπινα δικαιώματα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας )

«Δεν θέλουμε να έρθουμε με κανέναν σε αντιπαράθεση, γιατί ο οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει. Ωστόσο, η ελληνική Δικαιοσύνη θεωρεί ότι είναι καλύτερο για ψυχολογικούς λόγους, το παιδί να μεγαλώνει με την μητέρα του.»

( Εφημερίδα «ΝΙΚΗ» 17.3.2010 )



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* "Συμφέρον τέκνου"
Βασικό κριτήριο για την ανάθεση της γονικής μέριμνας και ειδικότερα της επιμέλειας των ανήλικων τέκνων στον ένα από τους γονείς τους είναι το συμφέρον του τέκνου. Η ανάθεση της επιμέλειας στον ένα από τους γονείς, εκ λόγων αναγομένων στο συμφέρον του τέκνου, αποτελεί παρέκκλιση από την αρχή της ισότητας των γονέων στο λειτουργικό τούτο δικαίωμά τους το οποίο τίθεται υπό δικαστική ρύθμιση, παραβιάζονται δε και η αρχή αυτή και οι βασικοί κανόνες διαπαιδαγώγησης, που στηρίζονται στα πορίσματα της παιδικής ψυχολογίας προς βλάβη του ανηλίκου, ενώ παράλληλα δυσχεραίνεται και η ρυθμιστική επέμβαση του δικαστηρίου όταν το τέκνο περιάγεται σε στάση αρνήσεως ή αντιπάθειας έναντι του ετέρου των γονέων από πράξεις ή παραλείψεις εκείνου που έχει την επιμέλειά του. Εξάλλου, το συμφέρον του τέκνου συνιστά αόριστη νομική έννοια με αξιολογικό περιεχόμενο, το οποίο εξειδικεύεται από το ουσιαστικό δικαστήριο. Γι΄ αυτό η κρίση του ως προς το αν, ενόψει των περιστάσεων που δέχθηκε, για την ύπαρξη των οποίων κρίνει ανέλεγκτα, εξυπηρετείται το συμφέρον του τέκνου, υπόκειται στον αναιρετικό έλεγχο. Αν η απόφαση περιέχει κρίση για την εξυπηρέτηση του συμφέροντος του τέκνου, πλην όμως αυτή είναι εσφαλμένη, δημιουργείται λόγος αναίρεσης από το άρθρο 559 αριθ. 1 ΚΠολΔικ. Αν η απόφαση δεν έχει ως προς τούτο καθόλου αιτιολογίες ή έχει ανεπαρκείς, ασαφείς ή αντιφατικές αιτιολογίες υπόκειται σε αναίρεση κατ΄ άρθρο 559 αριθ. 19 ΚπολΔικ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου